St. Paul skoles logo

St. Paul skole
Christiesgt. 16,
5015 Bergen

Org.nr.: 971 561 688

Tlf. 55 21 59 00
Fax: 55 21 59 01
skolen@stpaul.no


BESØK FRA
ST. JOSEPH'S HOSPICE
I INDIA


Fader Thomas sammen med elever fra St. Paul skole
Klikk på bildet for større utgave.

I juni 2010 hadde skolen besøk av fader Thomas Rathappillil. Han driver St. Joseph's Hospice i Tamil Nadu i Sør-India, et sekulært senter for hjemløse unge mennesker med psykiske problemer samt for kronisk syke og døende mennesker som her blir gitt en verdig avslutning på livet.

Siden 2006 har hospicet samlet 1.300 døende og nødlidende mennesker inn fra gaten. Her blir de døende gitt en verdig død og begravelse og de som kvikner til av godt stell, et hjem. Hele 700 mennesker har blitt friske og reist ut igjen.

Hospicet er byd opp av innsamlede midler fra England, der fader Thomas virket som katolsk prest i en mannsalder. Etter at han fikk hjerteinfarkt, reiste han tilbake til India hvor han så mye nød i gatene og fikk kall til å hjelpe. I fire år har han plukket opp syke og gamle på gaten i Madurai eller langs motorveien. Nylig fikk han i gave en eiendom i byen Chennai, hvor han alt er i gang med å planlegge et nytt hospice. Nøden er stor i området.

St. Paul skole støtter St. Joseph's Hospice med pengegaver samlet inn under skolens SOS-fest. Se også takkebrev fra fader Thomas i Pulteposten i februar 2012 og i desember 2012.

Her kan du laste ned PPpresentasjonen om Fader Thomas og de gode hjelperne

Fader Thomas håper på ytterligere støtte i Norge til opprettelsen av det nye hospicet. Dersom noen ønsker å komme til India og jobbe frivillig, er de hjertelig velkommen til det. Det eneste som kreves er at man elsker de fattige.

* * * * *

Fader Thomas kan kontaktes på epost fatherthomas1950@yahoo.com

 

Til toppen av siden